четвер, 06 квітня 2023 13:29

Ще одному митрополиту РПЦ в Україні вручили підозру

Ще одному митрополиту РПЦ в Україні вручили підозру
СБУ повідомила про підозру керівнику Черкаської єпархії РПЦ в Україні. Фото: ssu.gov.ua

Слідчі Служби безпеки України зібрала докази вини керівника Черкаської єпархії РПЦ в Україні, який заперечував збройну агресію РФ та виправдовував дії загарбників.

Митрополиту офіційно вручили підозру. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За даними слідства, ще у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ. Під час його розробки було використано російське програмне забезпечення, яке дозволяло ретранслювати деструктивний контент з прокремлівських інтернет-ресурсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії зробили офіційну заяву про "Пашу Мерседеса"

Зокрема, на єпархія поширювала контент із сайтів "patriarchia.ru" та "pravoslavie.ru", на яких пропагандисти РПЦ виправдовують збройну агресію Росії та її воєнні злочини.

"Крім того, на "новому" сайті митрополит вихваляв московських священиків, які допомагають агресору, а також закликав до "об'єднання" релігійних громад у війні проти України", ‒ йдеться у повідомленні.

Нині вирішується питання щодо обрання митрополиту міри запобіжного заходу. Триває розслідування.

Служба безпеки України 1 квітня вручила підозру митрополиту РПЦ в Україні Павлу у розпалюванні міжрелігійної ворожнечі та виправданні збройної агресії Росії. Він заявив, що не боїться.

Того ж дня Шевченківський райсуд Києва відправив митрополита під цілодобовий домашній арешт на два місяці із зобов'язанням носити електронний браслет.

Зараз ви читаєте новину «Ще одному митрополиту РПЦ в Україні вручили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі