вівторок, 07 березня 2023 16:55

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ затримала колишнього співробітника, який 8 років переховувався від слідства
4

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ затримали у Києві колишнього співробітника управління Служби безпеки України в Луганській області, який понад 8 років переховувався від слідства у справі за фактом дезертирства.

У 2014 році після російського вторгнення до Луганської області фігурант не виконав наказ керівництва щодо передислокації й залишився у тимчасово окупованому місті Алчевську. Про це повідомляє пресслужба ДБР у Telegram.

За інформацію бюро, через деякий час колишній правоохоронець виїхав з так званої ЛНР на підконтрольну Україні територію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський агент намагався захопити владу в Очакові: фото й відео

"Однак, аби ухилитися від кримінальної відповідальності він переховувався, обмеживши своє пересування навіть вулицею. Він вирішив, що у великому місті легше загубитись і оселився в столиці", – йдеться у повідомленні.

Працівники ДБР спільно з СБУ затримали підозрюваного у Києві. Під час обшуку за його місцем проживання вилучені мобільні телефони та копії документів.

Наразі фігурант перевіряється на причетність до співпраці з представниками рф та незаконними збройними формуваннями так званої ЛНР.

Експравоохоронцю повідомлено про підозру у дезертирстві. Санкція статті передбачає покарання до 5 років позбавлення волі.

СБУ затримала колишнього співробітника-дезертира
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала колишнього співробітника-дезертира
СБУ затримала колишнього співробітника-дезертира
СБУ затримала колишнього співробітника-дезертира

Служба безпеки України затримала ворожого інформатора, який наводив російські ракети на торговельні центри у Дніпропетровській області.

Мешканець Новомосковська збирав для російської спецслужби інформацію про місця базування і переміщення Сил оборони. Про це СБУ повідомила у вівторок.

Також зловмисник передавав окупантам координати міських торговельних закладів, центральних площ та інших місць масового перебування людей.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала колишнього співробітника, який 8 років переховувався від слідства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі