понеділок, 20 жовтня 2014 18:06

СБУ затримала екстремістів, які готували теракти на Одещині

На Одещині СБУ знешкодила екстремістську групу, яка за завданнями спецслужб РФ мала вчинити низку терористичних актів та організації акцій протесту з метою дестабілізації ситуації в регіоні.

Про це йдеться у повідомленні на офіційному сайті СБУ.

"16 жовтня ц.р. співробітники СБУ затримали чотирьох місцевих мешканців – членів т.зв. організації "Куликове поле". Троє з них відомі на прізвиська "Ліс", "Таліб" та "Інтелігент". Встановлено, що наприкінці серпня ватажок групи – "Таліб", під час поїздки до м. Москва РФ отримав завдання від т.зв. "Координаційного центру "Новая Русь" створити в Одесі злочинну групу, яка мала організовувати масові антиукраїнські акції з дискредитації органів влади та правоохоронних структур", - зазначили у відомстві.

"Відповідні інструкції "Таліб" отримував через зв'язкового з Придністров'я – офіцер спецслужби Росії призначав йому зустрічі у м. Бєлгород. Спецслужбіст організував усім членам групи проходження у тренувальному таборі на тимчасово анексованій території в АР Крим спеціальної військової підготовки – навчання мінувально-саперній справі, тактиці ведення бою в умовах міста. Після підготовки вони мали повернутися до Одеси і за обумовлену плату розгорнути диверсійну роботу. Під час обшуків у помешканнях затриманих Служба безпеки вилучила пістолети, боєприпаси до них, вибухові пакети, холодну зброю, прилади дистанційного управління для вибухових пристроїв, топографічні карти місцевості та спеціальну військову літературу", - повідомили в СБУ.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала екстремістів, які готували теракти на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі