середа, 14 лютого 2024 12:43

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" одразу п'ять проросійських агітаторів
3

СБУ затримала ще п'ять проросійських агітаторів, які виправдовували агресію РФ та закликали до захоплення Києва.

Зрадники діяли у різних регіонах України, повідомила 14 лютого пресслужба СБУ.

"Зловмисники виправдовували збройну агресію Росії, а також закликали до захоплення державної влади та розпалювали міжнаціональну ненависть у нашій державі. У Києві припинено протиправну діяльність столичного блогера, який публічно принижував гідність однієї з національних спільнот та заперечував збройну агресію РФ проти України. Для цього фігурант записував провокативні стріми на території історико-меморіального заповідника "Бабин Яр", а потім викладав їх на власних сторінках у Facebook, Instagram та Youtube", - звітує відомство.

СБУ затримала проросійських агітаторів
Фото: СБУ
СБУ затримала проросійських агітаторів
СБУ затримала проросійських агітаторів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У горах поблизу кордону знайшли тіло ухилянта

На Житомирщині викрили активістів місцевого осередку фейкового народовладдя. Ними виявились двоє місцевих жителів, які нав'язували людям кремлівські наративи про війну в Україні. Збройну агресію росіян вони називали "громадянським конфліктом" у нашій державі. Для поширення ворожої пропаганди фігуранти проводили в будівлі бібліотеки так звані "семінари", а потім викладали відповідне відео у соцмережах.

На Запоріжжі викрили дружину настоятеля місцевого храму Російської православної церкви в Україні, яка у соцмережах героїзувала російських окупантів та виправдовувала їхні злочини в Маріуполі.

У Черкасах вирок отримала місцева агітаторка, яка публічно закликала до насильницького захоплення державної влади та військового перевороту в Україні.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного інформатора російських спецслужб, який коригував повітряні удари РФ по критичній інфраструктурі Харкова.

Серед основних цілей ворога були стратегічно важливі підприємства, зокрема оборонно-промислового комплексу України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" одразу п'ять проросійських агітаторів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі