середа, 14 лютого 2024 12:10

У горах поблизу кордону знайшли тіло ухилянта

У горах поблизу кордону знайшли тіло ухилянта
У горах Румунії поблизу кордону з Україною знайшли тіло чоловіка. Фото: t.me/DPSUkr

Сьогодні зранку румунські прикордонники затримали чоловіків, які незаконно перетнули українсько-румунський кордон. Вони повідомили, що разом із ними був ще один українець, який зник.

Згодом у горах поблизу кордону виявили тіло людини, інформує офіційний Telegram-канал Держприкордонслужби України 14 лютого.

"У результаті пошукових заходів у горах на території Румунії виявили тіло чоловіка без ознак життя. Вкотре закликаємо утриматися від походів у гори через загрозу сходження снігових лавин, густий туман та сильні пориви вітру", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Карпатах зійшли три снігові лавини. Що кажуть рятувальники

За даними Держприкордонслужби, це вже 25 випадок з початку повномасштабної війни, коли український чоловік призовного віку загинув на кордоні з ЄС.

Нелегальні способи перетнути кордон не лише незаконні, а й небезпечні. У вересні в горах Румунії поблизу кордону з Україною також знайшли тіло чоловіка. За зовнішніми ознаками зрозуміло, що тіло пролежало там доволі довго - прикордонники знайшли скелет у зимовому одязі. Загиблий був жителем Запоріжжя 1988 року народження.

Умовний термін покарання для ухилянтів не означає відстрочку від мобілізації.

Засуджені до умовного терміну покарання за ухилення від мобілізації все одно підлягають призову на військову службу, розповів перший заступник голови Нацполіції України - керівник Головного слідчого управління Максим Цуцкірідзе.

Зараз ви читаєте новину «У горах поблизу кордону знайшли тіло ухилянта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі