пʼятниця, 06 січня 2023 12:56

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв
3

Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав ворогу будувати блокпости на окупованій частині Харківщини.

Зловмисником виявився колишній інженер Балаклійського райавтодору, який під час окупації міста підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України, повідомила 6 січня пресслужба СБУ.

"За це його призначили керівником створеного агресором місцевого "дорожно-ремонтного предприятия". Перебуваючи на "посаді" він організовував відновлення доріг для перекидання колон військової техніки РФ на східний фронт. Крім цього, колаборант давав вказівки на будівництво ворожих блокпостів і розфарбовування зупинок автотранспорту в російський "триколор", – ідеться в повідомленні.

Також він постійно намагався залучати місцевих жителів до лав псевдоустанови. У разі "згоди" обіцяв лояльне відношення окупантів та "зарплату" в російських рублях.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався "залягти на дно" і таким чином уникнути правосуддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працював на спецслужби Білорусі: СБУ "спакувала" зрадника

СБУ затримала колаборанта, який допомагав рашистам будувати блокпости на окупованій частині Харківщини
Фото: ssu.gov.ua
СБУ затримала колаборанта, який допомагав рашистам будувати блокпости на окупованій частині Харківщини
СБУ затримала колаборанта, який допомагав рашистам будувати блокпости на окупованій частині Харківщини

Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження і затримали. На підставі зібраних доказів фігуранту повідомили про підозру. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

11 років за ґратами проведе ворожий інформатор, який "зливав" ворогу позиції Збройних сил України в Краматорську на Донеччині. Служба безпеки продовжує системно притягувати до відповідальності учасників терористичних організацій так званих Л/ДНР, які воювали проти України. У результаті слідчо-оперативної роботи зібрали неспростовні докази вини ще одного поплічника Росії.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" колаборанта на Харківщині: що він накоїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі