вівторок, 08 листопада 2022 10:27

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ попередила ракетний удар РФ по своїй будівлі в Миколаєві

У Миколаєві місцевий мешканець наводив російські ракети по будівлі Служби безпеки України.

Зрадника затримала СБУ, попередивши атаку. Про це повідомила пресслужба відомства 8 листопада.

Зловмисник приховано збирав інформацію про місця дислокації українських військових і правоохоронних органів, залучених до оборони Миколаєва. Насамперед окупанти "полювали" за точними координатами об'єктів СБУ, по яких планували прицільно вгатити ракетами, кажуть в СБУ.

"Зібрану інформацію коригувальник намагався передати через анонімний Telegram-канал, створений спецслужбами РФ. Проте співробітники СБУ спрацювали на випередження і затримали його", – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині "спакували" коригувальника ворожого вогню

Зазначають, чоловік сам вийшов на агресора для співпраці.

"Для цього активно поширював через соцмережі свої прокремлівські погляди та виправдовував воєнні злочини загарбників. Так він потрапив у поле зору окупантів і був залучений до збору розвідданих", – додали в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили у нього докази підривної діяльності.

Зловмиснику повідомили про підозру й обрали запобіжний захід – тримання під вартою.

Раніше у Харкові затримали ворожого агента, який розвідував позиції українських військ на східному фронті. Зловмисник також передавав окупантам геолокації міської інфраструктури. Саме за його наведенням агресори здійснили ракетні удари по будівлі обласної державної адміністрації та ще сімох цивільних об'єктах.

Зрадником виявився колишній працівник правоохоронних органів, якого завербували спецслужби РФ під час перетину російського кордону 2019-го. Після надання оперативного псевдоніма й проходження інструктажу, зокрема щодо заходів конспірації, зловмисника перевели в "режим очікування".

Зараз ви читаєте новину «СБУ попередила ракетний удар РФ по своїй будівлі в Миколаєві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі