понеділок, 24 травня 2021 17:19

Шахраї-гастролери прикинулися лікарями й виманювали в людей гроші

Шахраї-гастролери прикинулися лікарями й виманювали в людей гроші
Зловмисники причетні до щонайменше п'яти подібних злочинів, скоєних у Львові та на території області. Фото: facebook.com/MVS.LVIV

На Львівщині поліцейські викрили шахраїв-гастролерів, які видурили у своїх жертв понад 150 тис. грн.

Двоє жителів Харківської області віком 30 та 35 років видавали себе за медиків і таким чином видурювали у людей гроші нібито для проведення термінових операцій для їхніх близьких родичів, які, за словами шахраїв, були травмовані під час ДТП. Зловмисники причетні до щонайменше п'яти подібних злочинів, скоєних у Львові та на території області, повідомили в пресслужбі поліції Львівської області.

"21 травня у відділ поліції № 6 Львівського районного управління поліції за допомогою звернулась 80-річна жителька одного з сіл району. За словами заявниці, ввечері до неї додому прийшли двоє невідомих чоловіків, представились медиками та повідомили, що її онука потрапила в дорожньо-транспортну пригоду, отримала травми і їй необхідно якнайшвидше провести складну операцію. Для цього, за словами незнайомців, бабуся повинна передати їм 19 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

Повіривши зловмисникам, жінка віддала їм вказану суму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фельдшери намагались викрасти одинокого чоловіка

23 травня до поліції надійшло ще одне подібне повідомлення. 74-річна жителька сусіднього села розповіла, що шахраї видурили в неї 27 тис. грн нібито для проведення операції її доньці, яка, за їхніми словами, була травмована під час аварії.

Уже ввечері цього ж дня правоохоронці встановили місцеперебування зловмисників та затримали їх в одному з готелів неподалік Львова, де вони винаймали номер.

Тепер шахраям загрожує до трьох років позбавлення волі. Слідство триває.

На Харківщині викрили шахраїв, які відбирали квартири в самотніх. Діяли злочинці на території області з 2018 року. До складу групи входили 43-річний безробітний, 69-річний пенсіонер, який працює сторожем у дитячому садку, і 40-річна безробітна жінка. Вони втиралися в довіру літніх людей під виглядом соціальних працівників. Щоб показати квартиру потенційним покупцям, зловмисники насильно вивозили власників за межі міста.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї-гастролери прикинулися лікарями й виманювали в людей гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі