середа, 19 травня 2021 18:52

Шахраї під виглядом соцпрацівників перепродували квартири самотніх

Шахраї під виглядом соцпрацівників перепродували квартири самотніх
На Харківщині викрили банду з трьох шахраїв, які відбирали квартири у самотніх. Фото: npu.gov.ua

На Харківщині викрили шахраїв, які відбирали квартири у самотніх. Діяли злочинці на території області з 2018 року.

До складу групи входили 43-річний безробітний, 69-річний пенсіонер, який працює сторожем у дитячому садку, і 40-річна безробітна жінка. Вони втиралися у довіру літніх людей під видом соціальних працівників. Щоб показати квартиру потенційним покупцям, зловмисники насильно вивозили власників за межі міста, повідомили у відділі комунікації обласної поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фельдшери намагались викрасти одинокого чоловіка

"До складу групи входили 43-річний безробітний, 69-річний пенсіонер, який працює сторожем у дитячому садку, і 40-річна безробітна жінка. Зловмисники підшукували самотніх пенсіонерів із нерухомістю у Харкові. Під виглядом працівника соціальної служба жінка втиралася у довіру літніх людей, обманом отримувала зразки їх підпису та почерку, а також документи на квартиру. Потім учасники групи підробляли довіреності від імені власників на право розпоряджатися нерухомістю, і продавали її. Щоб без проблем показати квартири потенційним покупцям, зловмисники насильно вивозили власників за межі міста", - кажуть поліцейські.

У ході обшуків в учасників групи вилучено підроблені довіреності, правовстановлюючі документи на квартири, списки самотніх пенсіонерів та інші докази. Усім членам банди повідомили про підозри за кількома статтями. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів.

Раніше у Харкові викрили вісьмох членів банди, які вбивала людей заради квартир. Як жертв обирали наркозалежних громадян та осіб похилого віку. Організували схему 36-річний харків'янин разом з 47-річною знайомою. Діяли зловмисники від початку 2019 року.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї під виглядом соцпрацівників перепродували квартири самотніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі