пʼятниця, 26 квітня 2019 18:25

Шахрай викрадав гроші, призначені на лікування

Шахрай викрадав гроші, призначені на лікування
Кіберполіція спіймала шахрая. Фото: НП

Співробітники кіберполіції затримали шахрая.

Чоловік викрав 2,2 млн грн благодійних коштів, призначених для лікування дітей, повідомляє Департамент комунікації Національною поліції.

Шахраєм виявився 30-річний житель Кіровоградщини. Зловмисник знаходив жертв в соціальних мережах або телевізійних сюжетах про збір грошей на лікування. Наразі задокументовано близько 40 випадків його злочинної діяльності.

Зловмисник використовував різні способи викрадення грошей. За однією з схем він блокував роботу сім-карт потерпілих. Замінивши номер злочинець отримував доступ до мобільного банкінгу і знімав гроші з рахунку. Якщо сім-картка не була підв'язана ні до однієї з платіжних карт, шахрай входив до аккаунту потерпілого в Facebook. Використовуючи розділ "забув пароль", він міняв встановлений користувачем пароль. Потім продовжував листування з громадянами, які хотіли пожертвувати гроші, даючи підконтрольні реквізити для пересилання коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї продали уявних авто на 7 млн грн

Всі фінансові операції зловмисник записував на окремому аркуші паперу. Згідно з записів, тільки в однієї з сімей він викрав 50 тис. грн, призначених на лікування.

Працівники кіберполіції провели обшук за місцем проживання фігуранта. У нього вилучено мобільні телефони, комп'ютерну техніку, банківські картки, велика кількість сім-карт і блокнот із записами.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Злочинцеві оголошено про підозру, йому загрожує до 8 років ув'язнення.

У Києві затримали шахрайку, яка обкрадала пенсіонерів. Жінка спочатку влаштовувалася доглядальницею до літніх людей, входила в довіру, а потім грабувала.

Зараз ви читаєте новину «Шахрай викрадав гроші, призначені на лікування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі