четвер, 18 квітня 2019 18:10

Шахраї продали уявних авто на 7 млн грн
4

Шахраї під приводом продажу автомобілів видурили  в людей майже 7 млн грн
Фото: kyiv.gp.gov.ua
Шахраї під приводом продажу автомобілів видурили  в людей майже 7 млн грн
Шахраї під приводом продажу автомобілів видурили  в людей майже 7 млн грн
Шахраї під приводом продажу автомобілів видурили  в людей майже 7 млн грн

Шахраї під приводом продажу автомобілів видурили в людей майже 7 млн грн.

Злочинці діяли на території Києва, Запорізької та Миколаївської областей. Із жовтня 2017 до квітня 2019 року ошукали щонайменше 200 громадян на території зазначених регіонів, повідомили в прес-службі столичної прокуратури.

"Організатором злочинної групи виявилася 33-річна уродженка Миколаївщини, яка залучила до протиправної діяльності близько 10 осіб. Для реалізації шахрайської схеми зловмисниця винаймала офісні приміщення та створила низку фіктивних підприємств. Згідно з розподілом ролей учасники групи розміщували на популярних інтернет-сайтах оголошення про продаж транспортних засобів за цінами, нижчими за середньоринкові", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї щомісяця мали мільйон із довірливих підприємців

Клієнтів, які приходили до офісу, менеджери схиляли укласти договір купівлі-продажу транспортного засобу з обов'язковою передоплатою у розмірі від 30 до 50% від його вартості. Отримавши від потерпілих кошти, працівники офісу відволікали їхню увагу та надавали на підпис інший договір. Лише згодом, ознайомившись з документами, потерпілі дізнавалися, що оплатили лише послуги цього товариства або взяли у них позику на суму до 600 тис. грн.

5 учасникам групи, зокрема жінці-організатору повідомили про підозру у вчиненні шахрайства у складі організованої злочинної групи. 2 особам повідомлено про підозру заочно. Готується клопотання до суду про обрання зловмисникам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство триває.

Злочинну групу, до якої входили 10 осіб затримали в Україні. Шахраям вдалося обдурити 1200 людей, більшість із яких — це одинокі пенсіонери. Потерпілим пропонували придбати за значні суми коштів уявні лікарські засоби від різноманітних захворювань, зокрема вигаданих шахраями після псевдодіагностики.

Зараз ви читаєте новину «Шахраї продали уявних авто на 7 млн грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі