четвер, 07 травня 2015 16:59

Із вересня волонтери вивезли з Донбасу 560 тіл воїнів АТО

Із вересня волонтери вивезли з Донбасу 560 тіл воїнів АТО
Фото: unm.org.ua

Пошуковці за 8 місяців роботи виявили і вивезли із зони АТО тіла 560 українських військовослужбовців.

Про це повідомив голова правління Всеукраїнської громадської організації "Союз "Народна пам'ять"" Ярослав Жилкін, передає "Укрінформ".

"Ми працюємо практично з 1 вересня минулого року на запрошення і у взаємодії зі Збройними силами України, і спільний результат нашої роботи - це 560 тіл на сьогодні. З них більша частина знайдена під час польових пошукових робіт, я говорю про українську сторону: про військовослужбовців та інші формування", - сказав він.

За словами Жилкіна, у рамках співпраці військовослужбовці ЗСУ забезпечують безпеку пошуковців під час робіт на прифронтовій території і сприяють при проходженні блокпостів.

Водночас він зазначив, що робота співробітників "Союзу" значно ускладнюється відсутністю точної інформації про втрати і місця можливих пошуків. Зокрема, досі знайдені не всі українські військовослужбовці, загиблі в боях за Іловайськ (за даними Міністерства оборони, тут полягло 108 українських військовослужбовців).

Жилкін додав, що пошуковці підтримують "технічний контакт" з бойовиками під час робіт на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Із вересня волонтери вивезли з Донбасу 560 тіл воїнів АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі