понеділок, 30 травня 2011 16:30

Ринок "Виноградар" підпалили коктейлями Молотова?
17

Фото: Фото: Тарас Подолян

Вночі в понеділок у Подільському районі столиці на території ТОВ ринок "Виноградар" виникла пожежа.

Жителі навколишніх будинків помітили вогонь зі своїх вікон, викликали пожежників, почали передзвонюватися з працівниками ринку. Хто жив неподалік, одразу ж поприбігали на місце події, інші приїхали дещо пізніше.

Об 11.30 центральний вхід на ринок був зачинений, охоронець не впускав нікого окрім власників постраждалих павільйонів.

В той час як роззяви задовольняють свою цікавість, підприємці, чиї павільйони погоріли, спілкуються між собою, запитують один в одного, що ж робити далі, в які владні структури звертатися за допомогою. Люди вбиті горем і опускають руки.

"В мене немає абсолютно нічого. Ось гола і боса стою, проте ніхто не згорів, а це для мене головне, але далі як жити? Я в цей бізнес 20 років вкладала кошти, дітей вчили за ці гроші, квартиру сплачували, харчі, а тепер нічого немає. Що, діти мене повинні годувати? - плаче Людмила Іванівна, яка впевнена, що підпалили павільйони навмисне. - Хто ж так вирішує питання? Вони могли попередити, щоб люди повиносили товар. Так хоч би з нуля можна було почати. А так з чого починати? Хто дасть жебраку гроші? Я сьогодні розгублена і не знаю, що робити далі. Сподіваюся, що мені хоч щось компенсують, хоча б прожитковий мінімум якийсь повинен бути. Як таке може бути? Взяли і все забрали, це ж не торнадо, як в Японії".

На ринку з'явився Святослав Швецов, керівник київської організації всеукраїнської профспілки "Столиця-регіони".

"Всі ми добре знаємо, що Україна готується до Євро-2012 і влада намагається очистити місто від ринків, які не відповідають європейським стандартам. З більш ніж 140 ринкових майданчиків лише 86 є законними. Проблем зі знесенням незаконних ринків немає, а законні вони вирішили знищувати таким шляхом. Дана ситуація говорить про те, що фактично проголошена війна малому бізнесу. І якщо це покірно пройде в столиці, то в усіх інших містах України зроблять те саме тихо і без перешкод, - пояснює ситуацію Святослав Швецов. - Я впевнений в тому, що це підпал, адже ринок загорівся одразу з чотирьох сторін, а з довколишніх будинків бачили людей, які через паркан перекидали коктейлі Молотова. Та й будь-який ринок, який загоряється в ніч з неділі на понеділок, загоряється з чиєюсь допомогою. А от з чиєю, оце питання".

Зараз ви читаєте новину «Ринок "Виноградар" підпалили коктейлями Молотова?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі