неділя, 07 лютого 2021 18:43

Рятувальники попереджають про повені на Закарпатті

Рятувальники попереджають про повені на Закарпатті
8 і 9 лютого можливі повені. Фото: УНІАН

На Закарпатті очікується підвищення рівнів води у річках.

Можливе підтоплення сільськогосподарських угідь і низин у населених пунктах, попереджає ДСНС.

8-9 лютого очiкується вiдновлення пiдвищення рiвнiв води на 0,5-1,2 м над поточними рівнями на бiльшостi рiчок у межах русел, без негативних наслiдкiв.

"Очiкується формування значного мiсцевого та схилового стоку з пiдтопленням понижених ділянок, особливо в населених пунктах, внаслiдок захаращення русел потiчкiв та водовiдвiдних канав", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їздити в негоду - три поради новачкам

Вихiд води на заплаву очiкується на річці Латориця та річці Стара. У нижнiх течiях річки Латориця збережеться високий шар води на заплавi.

У нижнiх течiях річки Боржава утримається вода на заплавi з повiльним пiдвищенням рiвня води, з пiдтопленням автодороги Шаланки – Великі Ком'яти. Також можливе пiдтоплення сiльгоспугiдь сiл Зарiччя, Сiльце, Камянське, Великі Ком'яти, Малі Ком'яти.

На території засніжених областей та у Києві можуть встановити обмеження руху великовантажного транспорту і автобусів. Правоохоронці закликають утриматись від поїздок на власному транспорті.

Зараз ви читаєте новину «Рятувальники попереджають про повені на Закарпатті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі