неділя, 11 вересня 2022 21:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Розвідка дізналася, що робиться у Кремлі після нищівних поразок
3

Угрупування окупантів очолить генерал-лейтенант Олександр Лапін, повідомила українська розвідка.
Путін нагороджував Лапіна "героєм Росії".
Олександр Лапін є воєнним злочинцем.

Після серії поразок від українських Сил Оборони Кремль вчергове змінив командування західного угруповання збройних сил Російської Федерації.

Керівний склад західного угруповання російської армії відсторонено від командування. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

"Причина такого рішення – нищівні поразки, отримані у результаті наступу українських Сил Оборони", – пише розвідка.

Для відновлення "стійкості управління" угруповання, його очолить командувач угруповання військ "центр" генерал-лейтенант Олександр Лапін, разом зі своїм штабом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після провалу на війні Кремль зробив заяву

На даний час оперативний склад УВ "центр" перемістився з Луганська до командного пункту західного угруповання.

На сьогодні кадрове рішення щодо подальшого проходження служби генерал-лейтенантом Романом Бердніковим знаходиться на розгляді, повідомляє розвідка.

Він був призначений на посаду командувача західного ВО 26 серпня, на якій замінив генерал-лейтенанта Сичевого (перебував на посаді три тижні).

Олександр Лапін перебуває у базі сайту "Книга катів українського народу". Він родом з міста Казань, РФ.

"Бере безпосередню участь у відкритому військовому вторгненні в Україну. У період із лютого по квітень 2022 року командував угрупуванням військ на Чернігівському і Сумському напрямках. Військовослужбовці підпорядкованих сил зі складу угруповання причетні до військових злочинів проти мирного населення", – повідомляє сайт.

На Харківщині ЗСУ вигнали російських окупантів з більш як 40 населених пунктів. На Херсонщині росіяни відійшли зі своїх позицій.

За 200 днів українські воїни знищили 52 650 окупантів, 4617 їхніх броньованих машин, 2154 танків, 213 гелікоптерів і 242 літака.

Зараз ви читаєте новину «Розвідка дізналася, що робиться у Кремлі після нищівних поразок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі