вівторок, 10 жовтня 2023 01:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Розслідувачі ідентифікували пілотів з авіабази "Енгельс", які бомбили українців

Розслідувачі зібрали дані про 73 російських військовослужбовців зі стратегічної авіабази "Енгельс-2", які причетні до атак по українській цивільній інфраструктурі.

Серед них кілька командирів, пілоти, штурмани і члени команди техніків. Зібрано велику кількість персональних даних, включно з адресами проживання, номерами телефонів, акаунтами та паролями в соцмережах, подробицями біографії та послужними списками, повідомляють фахівці OSINT-агентства Molfar, яке спеціалізується у сфері приватної розвідки.

Серед упізнаних значаться:

Симоненко Олександр - командир полку, полковник, бере участь у військових діях в Україні з початку повномасштабного вторгнення.

Батраков Олександр Юрійович - начальник штабу, брав участь у бойових діях на Північному Кавказі.

Капша Трохим Олександрович - полковник, тимчасовий виконувач обов'язків командира з'єднання і начальника авіабази в Енгельсі, брав участь у бойових діях у Сирії.

Печачев Олексій Геннадійович - пілот Ту-95мс "Ізборск", народився в Мелітополі Запорізької області, брав участь у війні в Сирії у 2015 році.

Стегачов Олег Сергійович - пілот Ту-95МС "Воркута", брав участь у військових діях у Сирії.

Дорофєєв Іван Федорович - пілот Ту-95МС "Мурманськ", внесений до бази "Миротворець" як учасник вторгнення Росії в Україну 2022 року.

Манягін Олександр Сергійович - командир ескадрильї Ту-95мс, внесений до бази "Миротворець" як учасник вторгнення Росії в Україну 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вже почала енергетичний тероризм: що відомо про нічну ракетну атаку

Автор: Molfar
  Нелюди з "Енгельсу", які вбивають українців
Нелюди з "Енгельсу", які вбивають українців

"Ці пілоти, члени екіпажів, командири - всі вони залучені до міжнародних воєнних злочинів, оскільки причетні до ударів по житлових кварталах і цивільній інфраструктурі України. Діяльність цих людей... може і повинна бути визнана злочином проти людяності або актом геноциду українського народу. І саме тому ці люди мають бути визнані міжнародними злочинцями. Вони і всі, хто здійснюють ці атаки проти України, повинні розуміти - покарання неминуче", - йдеться на сайті Molfar.

У будинках, де живуть сім'ї військовослужбовців авіабази "Енгельс-2", з'явилися написи "тут живе сім'я вбивці".

"Енгельс-2" - одна з найбільших баз ВПС Росії, звідки регулярно злітають бомбардувальники Ту-160 і Ту-95МС для повітряних атак по території України. Вона розташована в Саратовській області, приблизно за 900 км від Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Розслідувачі ідентифікували пілотів з авіабази "Енгельс", які бомбили українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі