пʼятниця, 20 травня 2022 17:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Розповсюджує фейки про ЗСУ: блогеру-мільйоннику оголосили підозру

Розповсюджує фейки про ЗСУ: блогеру-мільйоннику оголосили підозру
Блогера Юрія Подоляка чекає тюрма.

Сумська обласна прокуратура повідомила про підозру блогеру Юрію Подоляку, який виправдовує агресію Російської Федерації.

Про це пише "Детектор медіа".

Пропагандисту, який називає себе "головним спікером війни", повідомили про підозру в поширенні інформації, яка містить виправдовування збройної агресії РФ проти України.

За даними слідства, 47-річний блогер народився і проживав у Сумах. З 2014 року виїхав у Росію, де зараз займається поширенням фейків і пропаганди.

Пропагандист має мільйонну аудиторію в РФ. За його словами, він допомагає росіянам "мобилизоваться и держать информационный удар".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готував серію вибухів: затримали брата колаборанта Царьова

Виправдовуючи поразки військових РФ, підозрюваний розповідає підписникам, що українські військовослужбовці "прикрившись мирним населенням, здійснюють військові перекидання", а гуманітарна катастрофа в окупованих Росією містах "викликана діями з боку Києва. І доки російські війська не розгромлять Збройні сили України, на жаль, так все й буде".

Підозрюваному загрожує позбавлення волі - від п'яти до восьми років.

У травні прокремлівського блогера Анатолія Шарія затримали в Іспанії. Суд відпустив його під підписку про невиїзд.

Блогера підозрюють за статтями про державну зраду та розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі й ненависті.

Екстрадиція Шарія може затягнутися до року, сказала генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Зараз ви читаєте новину «Розповсюджує фейки про ЗСУ: блогеру-мільйоннику оголосили підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі