вівторок, 06 грудня 2011 14:22

Рівненські шахрайки видурили у пенсіонерки 8 тисяч гривень

Рівненські шахрайки видурили у пенсіонерки 8 тисяч гривень

Позбулася учора 8 тисяч гривень одинока 88-річна пенсіонерка із Рівного. Господиня відчинила двері двом жінкам, які постукалися до неї у понеділок об 11.30. Вони представилися працівницями Пенсійного фонду.

"Бабця довірливо провела їх на кухню. Тоді старша з двох жінок завела розмову, що скоро мають підвищити пенсії", - розповів Петро Єзгор, начальник міського райвідділу міліції. – "Потім повідомили, що у Рівному в обігу є фальшиві гроші, особливо купюри номіналом у 500 гривень. Жінка запитала, чи немає часом у старенької таких купюр. Бабця пішла до іншої кімнати і повернулась до кухні, тримаючи в руках вісім тисяч гривень".

Шахрайки не полінувалися перевірити усю пачку грошей. Купюр у 500 гривень не було і пенсіонерка понесла їх назад до спальні. Поклала просто на столик.

Старша з жінок все ще відволікала бабцю розмовою, а молодша попросилася у вбиральню. Тим часом вона пройшла у кімнату і поцупила гроші. Після цього гості попрощалися з господинею і хутко вибігли на двір.

Незнайомок запримітила на вулиці одна з сусідок. Вона зайшла до бабці і почала розпитувати хто вони такі і навіщо приходили. Пенсіонерка нарешті помітила, що гроші зі столика пропали. Вона подзвонила опікунам, а вже ті викликали міліцію.

Двох крадійок іще не знайшли.

"Одній з них на вигляд 40 років, середнього зросту, повної статури. Була одягнута у чорний плащ з болоньї та хустку. Іншій – близько 30 років, худорлява", - описував Петро Єзгор. – "У черговий раз застерігаємо громадян похилого віку - не спілкуйтеся з невідомими. Не впускайте до своїх квартир незнайомців, особливо коли проживаєте самі або нікого поруч немає. І не довіряйте посвідченням, які вам показують".

Восени у Рівному уже було кілька випадків, коли незнайомці видурювали у пенсіонерів гроші під різними проханнями. Останній місяць у місті також побільшало телефонних шахраїв, які дзвонять рівнянам і вимагають переказати на рахунок 2-3 тисячі доларів, щоб нібито "звільнити сина з міліції".

Зараз ви читаєте новину «Рівненські шахрайки видурили у пенсіонерки 8 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі