пʼятниця, 26 липня 2024 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдарили ракетами з літаків Су-25 по Сумщині і концентруються на двох напрямках - Генштаб

Росіяни вдарили ракетами з літаків Су-25 по Сумщині і концентруються на двох напрямках - Генштаб
Наслідки російського обстрілу у селі Басівка Сумської області, серпень 2022 року. Фото: suspilne.media

Із початку доби російські окупаційні війська активізувалися майже по всій лінії бойового зіткнення.

Ворог концентрує наступальні дії на Курахівському і Покровському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Відбулося 78 бойових зіткнень. Українські захисники стримують натиск ворога і завдають окупантам значних втрат.

Росіяни з території Російської Федерації обстріляли з артилерії та авіації прикордонні населені пункти Сумської і Чернігівської областей.

Від ворожого вогню артилерії і мінометів постраждали райони населених пунктів Клюси, Іскрисківщина, Олександрівка, Рясне, Павлівка, Хрінівка, Леонівка, Славгород, Велика Писарівка.

Російські терористи вдарили некерованими авіаракетами зі штурмовиків Су-25 по району села Басівка Сумської області.

Систематичних бомбардувань ворожої авіації зазнає Харківщина. Сьогодні, з російської території, росіяни скинули 11 керованих авіабомб. Ворог вдарив по районах населених пунктів Тихе, Глибоке, Вовчанськ, Липці, Вовчанські Хутори.

На Харківському напрямку українські воїни відбили сім ворожих штурмів поблизу Слобожанського, Глибокого і Вовчанська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили по Сумщині з мінометів, авіації та FPV-дронами

На Покровському напрямку було найбільше боєзіткнень. З початку доби окупанти здійснили 23 спроби витіснити наших захисників із займаних позицій у районах Новоолександрівки, Воздвиженки, Веселого, Новоселівки Першої, Яснобродівки і Тимофіївки. Понад половина бойових зіткнень триває досі. Ворог завдав чотири авіаудари по районах Олександрополя і Новоселівки Першої.

На Курахівському українські захисники відбили вісім атак окупаційної армії, та продовжують давати відсіч загарбникам у ще чотирьох боєзіткненнях. Ворог концентрує зусилля у районах Красногорівки, Костянтинівки і Парасковіївки. Окупанти бомбардували КАБами території неподалік Українська.

На Куп'янському напрямку ворог тричі штурмував наші позиції у районах Стельмахівки, Табаївки і Піщаного. Біля двох останніх населених пунктів бої продовжуються. Окупанти бамбардували Куп'янськ-Вузловий і били НАРами неподалік Синьківки.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили п'ять атак на позиції українців поблизу Невського, Новосергіївки і Новоєгорівки. Два боєзіткнення завершилося без успіху для ворога, три - тривають. Окупанти найактивніші у районі Невського.

На Сіверському напрямку росіяни провалили три атаки поблизу Верхньокам'янського та Іванодар'ївки. Ситуація контрольована.

На Краматорському напрямку протягом дня наші війська відбивають чотири ворожі штурми біля Григорівки і Часового Яру. Окупанти вдарили НАРами з авіації.

На Торецькому напрямку ворог сім разів проводив атаки неподалік Залізного, Північного та Нью-Йорка. Біля кожного з цих населених пунктів зараз продовжуються боєзіткнення. Росіяни завдали авіаударів некерованими авіаракетами по Нью-Йорку і Дружбі.

На Времівському напрямку відбито один ворожий штурм біля Водяного. Тривають бої у чотирьох локаціях неподалік Костянтинівки, Старомлинівки і Водяного. Ворог завдав ударів некерованими авіаракетами у районі Урожайного.

На Оріхівському напрямку окупанти отримали жорстку відсіч поблизу Роботиного, Малої Токмачки і Новоандріївки, здійснивши п'ять атак. Росіяни бомбардували сімома КАБами район Малої Токмачки і випустили понад 120 некерованих авіаракет. НАРами цілили у бік Гуляйполя, Лобкового і Кам'янського.

За 883 дні втрати російських окупаційних військ в Україні становили 572 300 осіб, 16 050 броньованих машин, 8320 танків, 363 літака, 326 гелікоптерів, 28 кораблів і катерів і підводний човен.

Цього тижня на Покровському напрямку українські воїни збили російський літак Су-25.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдарили ракетами з літаків Су-25 по Сумщині і концентруються на двох напрямках - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі