неділя, 04 лютого 2024 19:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни перестали атакувати на одному з важливих напрямків: Генштаб повідомив, де зосередився ворог

Росіяни перестали атакувати на одному з важливих напрямків: Генштаб повідомив, де зосередився ворог
На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 31 атаку. Фото: Генштаб

Впродовж дня авіація Сил оборони завдала ударів по п'яти районах зосередження особового складу противника.

Протягом доби відбулось 59 бойових зіткнень, ворог активно застосовує авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводить штурмові дії за підтримки бронетехніки. Про це ввечері 4 лютого повідомив Генштаб ЗСУ.

Також росіяни завдали 32 авіаційних удари та здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.

На Куп'янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку нашими захисниками відбито три атаки біля Тернів Донецької області, де ворог намагався прорвати оборону наших військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито три атаки неподалік Багданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 21 атаку в районах населених пунктів Новобахмутівка, Степове, Авдіївка та ще 10 атак біля Тоненького, Сєверного, Первомайського, Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону наших військ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські штурмовики зайшли до Авдіївки - журналіст

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти, за підтримки авіації, п'ять разів безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Шахтарському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито дві атаки північніше Приютного та Роботиного Запорізької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено дві безуспішні спроби штурму позицій українських військ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Запеклі позиційні бої тривають на Куп'янському напрямку та в районі Кремінної, а також на межі Донецької і Запорізької областей.

При цьому українські війська дещо просунулися на Бахмутському напрямку й утримують позиції на лівобережжі Херсонської області. Про це свідчать нові дані Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росіяни перестали атакувати на одному з важливих напрямків: Генштаб повідомив, де зосередився ворог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі