четвер, 01 вересня 2022 10:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли територію поруч із Запорізькою АЕС: у розвідці розкрили плани окупантів

Росіяни обстріляли територію поруч із Запорізькою АЕС: у розвідці розкрили плани окупантів
Вранці 1 вересня російські окупанти обстрілювали місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, із гелікоптерів К-52. Фото: wikipedia.org

Вранці 1 вересня російські окупанти обстрілювали місто Енергодар, де розташована Запорізька АЕС, із гелікоптерів К-52.

Над містом "працювала" група ворожих вертольотів, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Росіяни били по житлових кварталах. З мінометів вдарили в безпосередній близькості від території ЗАЕС і атомних реакторів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гендиректор МАГАТЕ розповів, чи звільнять ЗАЕС від російських військових

"Сьогодні на ЗАЕС має розпочатись місія Міжнародної агенції з атомної енергії на чолі з головою Рафаелем Ґроссі. Ранкові обстріли є частиною плану провокування місії, направленого на створення потрібної Кремлю картинки. Вочевидь, окупанти традиційно спробують звинуватити ЗСУ в обстрілах станції та мирних жителів", – йдеться у повідомленні.

ГУР закликало світову спільноту надати адекватну оцінку діям окупантів. А також забезпечити ефективну та безпечну роботу місії МАГАТЕ та сприяти повній демілітаризації міста Енергодар.

Російські війська 1 вересня не припиняють обстрілювати Енергодар, де розташована Запорізька АЕС. Втім, це не злякало місію МАГАТЕ. Іноземні інспектори вирушили на атомну електростанцію фактично під російськими обстрілами.

Як повідомили у компанії "Енергоатом", внаслідок чергового мінометного обстрілу російськими окупаційними військами майданчика Запорізької АЕС спрацював аварійний захист і відключився працюючий 5-й енергоблок. Крім того, пошкоджено лінію резервного живлення власних потреб ЗАЕС-330 кВ. У перехідному режимі сталося знеструмлення непрацюючого енергоблока №2 із запуском дизель-генераторів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли територію поруч із Запорізькою АЕС: у розвідці розкрили плани окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі