субота, 09 вересня 2023 00:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни модернізували Shahed і тепер вони менш помітні для українських РЛС – Ігнат

Росіяни модернізували Shahed і тепер вони менш помітні для українських РЛС – Ігнат
В Повітряних силах розповіли про модернізацію Shahed окупантів. Фото: Мілітарний

Росіяни модернізують іранські безпілотники типу Shahed. Тепер вони стали менш помітними для українських радіолокаційних систем.

Фахівці, які досліджують фрагменти чи вцілілі апарати, знаходять там певні елементи модернізації, розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спалені машини і тіла загиблих: який вигляд має місце прильоту у Костянтинівці

Окупанти також переробили фугасну авіаційну бомбу під керовану, тобто збільшили їй радіус застосунку, щоб не входити в зону ураження.

"Ворожий винищувач з відстані 50 км від лінії зіткнення може запустити цю бомбу з висоти понад 10 тис. м, і вона пролетить 70 км для ураження наших позицій. Ми бачимо зараз, що ці бомби не перший місяць застосовуються, і влучність їх не є високою. Вони часто потрапляють і в житлові будинки, цивільні об'єкти, ворог бере кількістю", – зазначив він.

Вранці 8 вересня російські окупанти обстріляли ракетами Кривий Ріг. Була застосована тактична авіація з південного напрямку.

Внаслідок російського удару загинув поліцейський, також є поранені. Ворожа ракета влучила в адмінбудівлю.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни модернізували Shahed і тепер вони менш помітні для українських РЛС – Ігнат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua