вівторок, 10 січня 2023 12:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни масовано обстріляли Очаків у відповідь на успіхи ЗСУ на Кінбурнській косі – Гуменюк

Росіяни масовано обстріляли Очаків у відповідь на успіхи ЗСУ на Кінбурнській косі – Гуменюк
ЗСУ накрили на Кінбурнській косі скупчення військових і техніки росіян, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк. Фото: Lb.ua

Країна-агресорка Росія 9 січня обстріляла Очаків Миколаївської області у відповідь на успіхи Збройних сил України на Кінбурнській косі.

Зараз цю територію області повністю не контролює жодна сторона. Про це в ефірі "24 каналу" заявила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк.

"Це реакція ворога на наші бойові успіхи: ЗСУ накрили на Кінбурнській косі скупчення військових і техніки росіян. Відповіддю став масовий удар по Очакову", – сказала вона.

За її словами, окупанти боягузливо заїжджають на Кінбурнську косу, розташовують техніку, стріляють і негайно тікають звідти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни накрили вогнем Очаків: наслідки руйнівні

"Вони розуміють, що дістануть відповідь. Учора ми відпрацювали по їхніх позиціях на Кінбурнській косі", – сказала керівниця пресцентру.

Гуменюк також наголосила, що останнім часом ворог активізував повітряну розвідку, фіксується багато безпілотників.

"Вчора зранку було збито розвідувального безпілотника, який заходив з моря, безпосередньо на очаківському напрямку. Ворог намагається зібрати якнайбільше інформації про те, куди завдати удару", – підкреслила Гуменюк.

Внаслідок обстрілу росіянами міста Очаків на Миколаївщині 15 людей отримали поранення.

Серед поранених 2-річна дитина. Про це повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва.

Від російських обстрілів ошкоджено понад 100 будинків – руйнування вікон і покрівель, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни масовано обстріляли Очаків у відповідь на успіхи ЗСУ на Кінбурнській косі – Гуменюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі