субота, 05 листопада 2022 18:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія за добу обстріляла понад 20 населених пунктів України ‒ Генштаб

Росія за добу обстріляла понад 20 населених пунктів України ‒ Генштаб
Росіяни продовжують обстрілювати українські міста і села. Фото: defence-ua.com

Протягом доби росіяни завдали чотири ракетних та п'ять авіаційних ударів по українських позиціях та населених пунктах.

Загарбники здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це ввечері 5 листопада повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ударів противника зазнали райони понад 20 населених пунктів Харківської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко розповів, які міста росіяни атакують частіше за інші

"Авіація Сил оборони протягом поточної доби завдала три удари по районах зосередження особового складу та військовій техніці ворога. Підрозділи протиповітряної оборони збили один БпЛА "Мерлін". За уточненою інформацією, за попередню добу знищено два гелікоптери Ка-52 "Алігатор", ‒ йдеться у повідомленні.

Окрім того, підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за добу уразили дев'ять районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки та склад боєприпасів окупантів.

Українські війська вдарили по альтернативній переправі росіян у Херсонській області. Також обстріляли колону військ РФ, яка хотіла переправитися в районі Ольгівки, повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

На Донбасі тривають запеклі бої. Росіяни масовано накривають вогнем українські позиції та намагаються прорватися в районі Бахмуту Донецької області. Водночас Збройні сили України відбивають атаки ворога та контратакують на лінії Сватове – Кремінна, свідчать свіжі мапи американського Інституту вивчення війни ISW.

Зараз ви читаєте новину «Росія за добу обстріляла понад 20 населених пунктів України ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі