четвер, 16 лютого 2023 17:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія стягує авіацію до кордонів з Україною: у Зеленського відреагували

Росія стягує авіацію до кордонів з Україною: у Зеленського відреагували
Росіяни практично завжди використовують виключно стратегічну авіацію для терору українців зі своєї території та тактичну з Білорусі, сказав радник голови ОП Михайло Подоляк. Фото: Укрінформ

Російські війська за рік повтомасштабного вторгнення використовують лише стратегічну та тактичну авіацію.

Водночас наразі не спостерігається суттєвого збільшення кількості авіаційної техніки, яка принципово вплинула на перебіг війни. Про це в інтерв'ю "24 каналу" сказав радник голови Офіса президента Михайло Подоляк.

На його думку, в Україні трішки інший вигляд має система не протиракетної, а саме протиповітряної оборони: вона більш повільна, але більш ефективна.

"Мені видається дивним, що після того, як ми практично закриваємо небо: NASAMS, IRIS-T, Patriot, які будуть у найближчі часи, використовувати тактичну авіацію", – зауважив радник голови ОП.

Подоляк додав, що ворог практично завжди використовує виключно стратегічну авіацію для терору українців зі своєї території та тактичну з Білорусі. Втім, противник може щось спробувати зробити нове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Літаки і танки для України: Європарламент ухвалив резолюцію

"Безумовно, ми не можемо аналізувати людей із ірраціональним мисленням. Росія не проводить аналітику війни", – зазначив він.

Подоляк зауважив, що це принципово не змінить диспозицію сторін у цій війні.

"Вони можуть збільшити десь інтенсивність обстрілів, підтягнувши ще якусь низку артилерії, але знову ж таки це не дуже принципово", – додав він.

На думку Подоляка, ймовірно, на певному напрямку може на тисячу обстрілів збільшиться інтенсивність дій ворога.

"Ну збільшать кількість літаків, які підіймаються у повітря – знищимо все!" – переконаний він.

За його словами, звісно, за кожну знищену ціль ми платимо життям українців, втім іншого шляху як нещадно ліквідовувати противника – немає.

Росіяни бомблять українські позиції на Луганщині з неба. Ворожих літаків стало більше.

Попри величезну кількість атак, українські захисники дають гідну відсіч. Ворог не просувається. Про ситуацію у регіоні станом на ранок, 16 лютого, розповів глава військової адміністрації Луганської області Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

На Донбасі Збройним силам України вдалося відкинути ворога під Вугледаром. Росіяни також не досягли жодних успіхів на півночі Харківської області. Водночас ситуація на фронті в сусідній Луганській області залишається складною, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія стягує авіацію до кордонів з Україною: у Зеленського відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі