вівторок, 15 жовтня 2024 12:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія збирається знову масовано вдарити по українській енергетиці - РНБО

Росія збирається знову масовано вдарити по українській енергетиці - РНБО
Секретар РНБО Олександр Литвиненко заявив про намір РФ масовано атакувати українську енергосистему. Фото: telegraf.in.ua

Росія збирається завдати нових масованих ударів по енергетичній інфраструктурі України на початку опалювального сезону.

Україна готується до таких атак. Про це на відкритті виставки "Енергетика в промисловості-2024" заявив секретар РНБО Олександр Литвиненко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни атакували енергетичну інфраструктуру: Шмигаль повідомив про наслідки

"З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці", - сказав Литвиненко.

При цьому він наголосив, що українська енергетика показала свою спроможність реалізувати інноваційні рішення. Тому російські загарбники не досягають мети в намірі знищити економіку України.

Європейському Союзу слід збільшити поставки обладнання для енергетичного сектору України й водночас наростити постачання засобів протиповітряної оборони, щоб захистити від знищення вже нове поставлене енергетичне обладнання.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель. За його словами, Єврокомісія вийшла з пропозицією акумулювати кредит у 35 мільярдів євро, щоб підтримати Україну як у військовому вимірі, так і в економіці.

Зараз ви читаєте новину «Росія збирається знову масовано вдарити по українській енергетиці - РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі