вівторок, 05 вересня 2023 06:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія продовжує вбивати мирне населення: Генштаб повідомив про нові обстріли України

Росія продовжує вбивати мирне населення: Генштаб повідомив про нові обстріли України
Російські загарбники продовжують обстрілювати мирне населення України. Фото: slovoidilo.ua

Не зважаючи на значні втрати, російські загарбники не відмовляються від планів щодо повної окупації України.

Противник продовжує вбивати мирне населення, і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли як по військових, так і цивільних об'єктах. Про це вранці 5 вересня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, протягом минулої доби ворог завдав шістьох ракетних та 76 авіаційних ударів. Здійснив також 60 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулися на Запоріжжі – ISW оновив карти боїв

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Водночас авіація Сил оборони України протягом доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А також двох ударів ‒ по зенітно-ракетних комплексах ворога.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 11 артилерійських засобів на вогневих позиціях та чотири пункти управління противника", ‒ додали у Генштабі.

Після прориву першої лінії оборони РФ у Запорізькій області бійці ЗСУ розширюють пролом, що там утворився.

Українські війська також перекидають більше техніки та особового складу в тактичні тили цієї ланки. Про це повідомляє у новому огляді Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує вбивати мирне населення: Генштаб повідомив про нові обстріли України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі