субота, 15 жовтня 2022 15:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія хоче переобладнати білоруські літаки під ядерну зброю

Росія хоче переобладнати білоруські літаки під ядерну зброю
Білоруські літаки Су-25 переобладнають під технічну можливість нести ядерну зброю. Фото: mil.in.ua

Росія хоче переобладнати частину білоруських літаків Су-25 під технічну можливість нести ядерну зброю.

Пояснюють це нібито можливим "просуванням ядерної інфраструктури НАТО на схід". Про це повідомляє російське агентство "РИА Новости".

Про такі плани РФ на засіданні першого комітету Генеральної асамблеї ООН сказав заступник голови російської делегації Костянтин Воронцов.

"На цьому етапі йдеться винятково про передавання Республіці Білорусь комплексів "Іскандер-М" подвійного оснащення з ракетами у звичайному спорядженні. А також про надання частини білоруських літаків Су-25 технічної можливості нести ядерну зброю", ‒ заявив Воронцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Євросоюзі закликають запровадити проти Білорусі такі ж санкції, як і проти РФ – ЗМІ

За його словами, передавання Білорусі технологій з переобладнання літаків не передбачається. Як аргумент Воронцов назвав те, що "у Польщі кілька років заявляють про прагнення приєднатися до спільних ядерних місій".

"Це, безумовно, враховували Росія та Білорусь під час розгляду питання про контрзаходи", ‒ сказав Воронцов.

За його словами, постачання в Білорусь ядерних боєзарядів нібито не планується.

У ніч проти 15 жовтня до Білорусі прибули ешелони з російськими військами. Це перші партії солдатів, що мають увійти до анонсованого "регіонального угруповання".

Спільне регіональне угруповання військ Росії і Білорусі налічуватиме понад 70 тис. осіб, здебільшого білорусів. 10–15 тис. солдатів від Росії вимагати зараз не треба. Там вистачає проблем інших, заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче переобладнати білоруські літаки під ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі