субота, 10 грудня 2022 11:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські міномети, РСЗВ та артилерія накрили Херсон з областю: наслідки трагічні

Російські міномети, РСЗВ та артилерія накрили Херсон з областю: наслідки трагічні
Росіяни не припиняють тероризувати Херсон з областю. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські окупанти за добу 51 раз обстріляли Херсонську область. Били з мінометів, реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії.

Унаслідок атак поранення отримали вісім людей. Також є руйнування. Про це повідомив заступник керівника Офіса президента Кирило Тимошенко в Telegram 10 грудня.

"Внаслідок удару постраждали житлові квартали міста, ворог пошкодив лікарню, магазини та складські приміщення. Снаряди також завдали шкоди об'єктам інфраструктури промисловості", – написав Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська атакують Україну. "Прильоти" на низці напрямків

Внаслідок ворожих обстрілів у частині Херсона зникла електроенергія. Через пошкодження ліній електроживлення знову без світла залишилися центр міста, Шуменський мікрорайон, селище Степанівка, уточнив керівник області Ярослав Янушевич в Telegram.

"Вночі та вранці російські окупанти обстрілювали Херсон. Електроенергії не мають 2549 абонентів. Ремонтні бригади енергетиків вже приступили до відновлювальних робіт", – написав він.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в окупації – від 2 березня. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах правобережжя області тривають стабілізаційні заходи.

14 листопада президент Володимир Зеленський приїхав до звільненого від російських окупантів Херсона. Над містом офіційно замайорів прапор України.

Сам Херсон поступово повертається до життя. У місті відновлюють зруйновані росіянами комунікації, завозять продовольство та ліки. Правоохоронці тим часом фіксують факти воєнних злочинів окупантів. Знаходять катівні.

Після вибиття ворога з Херсона місто й правобережжя області постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертви чи поранених серед цивільного населення.

Зараз ви читаєте новину «Російські міномети, РСЗВ та артилерія накрили Херсон з областю: наслідки трагічні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі