вівторок, 06 серпня 2024 03:53

Роспропагандисти розганяють фейк про українських пілотів F-16

Роспропагандисти розганяють фейк про українських пілотів F-16
Росіяни поширюють фейковий звіт про українських пілотів. Скриншот ЦПД

Кремлівські пропагандисти поширюють фейковий звіт нібито Міністерства національної оборони Румунії щодо підготовки українських пілотів для винищувачів F-16.

Нібито українці погано засвоїли матеріал, не вчили англійську мову (що є одним з етапів підготовки) та вживали спиртні напої. Про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України попередив у Фейсбуці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це справді реальність" - Зеленський показав F-16 в українському небі

"Звернувшись до Міністерства національної оборони Румунії, Центр повідомляє, що поширюваний рашистами звіт є фейковим. Відповідно, вся інформація, яку він містить, також не відповідає дійсності", – заявили в ЦПД.

Документ було створено на основі 5 та 12 сторінок звіту діяльності румунського Міністерства оборони за 2023 рік.

Щодо оформлення документа – у тексті багато помилок, що, ймовірно, є результатом автоматичного перекладу з іншої мови.

Україна отримала американські винищувачі F-16, повідомив 4 серпня президент Володимир Зеленський. За його словами, українські військові вже почали використовувати ці літаки.

За словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, з появою в Україні винищувачів F-16 буде більше збитих ракет і літаків, якими російські злочинці атакують українські міста.

Зараз ви читаєте новину «Роспропагандисти розганяють фейк про українських пілотів F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі