субота, 01 жовтня 2022 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдарили по автомобільній колоні під Куп'янськом: десятки вбитих цивільних

Росіяни вдарили по автомобільній колоні під Куп'янськом: десятки вбитих цивільних
У Харківській області найбільше від ворожих обстрілів страждають місто Куп'янськ та Куп'янський район. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

У Куп'янському районі на Харківщині виявили обстріляну росіянами колону з автомобілями.

У ній перебували мирні жителі. Попередньо, загинули 20 осіб. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram 1 жовтня.

"Окупанти завдали ударів по мирних жителях, які намагалися втекти від обстрілів. Це жорстокість, яка не має виправдання", – написав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через російські обстріли Харківщини поранено двох людей

На місце виїхали правоохоронці та експерти. Проводяться слідчі дії. Деталі з'ясовуються.

Раніше Синегубов повідомляв, що в Харківській області найбільше від ворожих обстрілів страждають місто Куп'янськ та Куп'янський район.

Уранці 30 вересня російські терористи завдали ракетного удару по гуманітарній колоні на виїзді із Запоріжжя. Люди стояли в черзі для виїзду на тимчасово окуповану територію, щоб забрати своїх родичів, відвезти допомогу.

Росіяни випустили 16 ракет по Запоріжжю із застосуванням зенітного-ракетного комплексу С-300, три ракети ударили по гумколоні.

Унаслідок обстрілу загинули 30 людей, 92 особи отримали поранення. Це найбільша кількість жертв у Запоріжжі від початку повномасштабного вторгнення Росії. 30 вересня у місті оголосили днем трауру за загиблими.

Президент Володимир Зеленський назвав росіян "кровожерливими покидьками".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдарили по автомобільній колоні під Куп'янськом: десятки вбитих цивільних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі