субота, 13 травня 2023 04:28

"Росіяни свідомо йдуть вбивати українців" - Залужний

"Росіяни свідомо йдуть вбивати українців" - Залужний
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав основну мету Росії. Фото: Скриншот із відео

Стратегічна мета Росії на початку вторгнення в Україну полягала в тому, щоб знищити українську державність.

Окупанти не розрахували, що українці почнуть спротив. Про це сказав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний в інтерв'ю Дмитру Комарову "Рік. За кадром".

"Вони розраховували на те, що зайдуть організованими колонами, люди зустрінуть їх із хлібом та сіллю, – і на цьому Українська держава закінчилась. Але українці почали спротив, українці почали захищатися", - сказав Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Очі": Резніков вперше розповів про нову систему українських військ

Він підкреслив, що росіяни свідомо йдуть вбивати українців попри те, що несуть "шалені" втрати на полі бою.

"Станом на зараз вони з Російської Федерації ідуть сюди, щоб свідомо вбивати українців. Сутність цієї війни полягає в тому, що, якщо зараз ми не знищимо цього ворога, будемо знищені ми, бо вони прийшли свідомо", - зазначив Головнокомандувач ЗСУ.

Залужний також розповів, що попри відсутність емоцій ззовні болісно переживає українські втрати.

"Я, перш за все, нормальна людина з абсолютно нормальним серцем і те, що емоції на обличчі й у поведінці не видають, скажемо так, людського болю, це ще нічого не значить. Насправді, серце відчуває це дуже і дуже болісно. І навіть зараз мені не хотілось би згадувати ті імена, які закарбувались мені в пам'яті", - сказав він.

Водночас людські втрати росіян у війні з Україною величезні.

"Вони діють як орда, це правда. Втрати, які були нанесені росіянам, зупинили б будь-яку країну від подальших загарбницьких дій, але, мабуть, в Росії людське життя нічого не вартує", — підсумував Залужний.

Україна все робитиме для того, щоб перемогти у війні проти російської агресії вже цього року.

Водночас з контрнаступом доводиться дещо зачекати, поки деякі види озброєнь доправлять до України. Про це президент Володимир Зеленський сказав в інтерв'ю BBC та Eurovision News.

Український президент запевнив, що ЗСУ відженуть росіян якомога далі. Однак, визнав, що відновити повністю контроль над усіма територіями одразу може не вдатись.

Зараз ви читаєте новину «"Росіяни свідомо йдуть вбивати українців" - Залужний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі