субота, 06 травня 2023 12:07

"Очі": Резніков вперше розповів про нову систему українських військ

"Очі": Резніков вперше розповів про нову систему українських військ
Міністр оборони України Олексій Резніков розповів про систему "Очі". Фото: pravda.com.ua

Контрнаступ українських військ на Харківщині увійде в історію, як одна з найуспішніших військових операцій.

Успіх ЗСУ став можливим, зокрема, завдяки системі "Очі". Про це у фільмі Дмитра Комарова "Рік. За кадром" розповів міністр оборони України Олексій Резніков.

Він вперше розповів про нову систему, яку використовує українська армія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Резніков розповів про генерала, якого взяли в полон ЗСУ: він думав, що в глибокому тилу

"Ми використовували систему "Очі". Зараз вже можна сказати про такий проєкт. Це не те щоб секрет, просто ми його не оголошували. Зараз у нас в повітрі більше тисячі операторів різних типів дронів від маленьких простих до великих серйозних. Онлайн, постійне спостереження і підрозділи це бачать. Це не тільки командування бачить, але й артилеристи", – сказав Резніков.

Він також розповів, що коли російський генерал, думаючи, що він перебуває у глибокому тилу, за 60 кілометрів від лінії фронту, їде з колоною техніки, і його зустрічають ЗСУ та беруть цю колону в полон – російський генерал шокований.

"Йому навіть в голову не могло прийти, що українці вже будуть, в їх розумінні, в глибокому тилу. Коли наші десантники, якщо правильно пам'ятаю, з 80-ї бригади, на австралійських Bushmaster, вийшли на річку Оскіл, що в Куп'янську. Ну, це просто! Я подивився на карті: красавчики", – розповів Резніков.

За його словами, успіх контрнаступу – це майстерність українських військових.

Росіяни відмовлялись забирати тіла своїх загиблих бійців. Російська делегація відхилила можливість вирішення цього питання, пояснюючи, що вони не засвідчують такої кількості втрат.

Усе це відбулось 28 лютого 2022 року під час переговорів між країною-агресоркою та Україною, розповів міністр оборони Олексій Резніков.

Зараз ви читаєте новину «"Очі": Резніков вперше розповів про нову систему українських військ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі