середа, 24 серпня 2022 18:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни провалили наступ на Піски – Генштаб

Росіяни провалили наступ на Піски – Генштаб
ЗСУ відбили наступи окупантів на Бахмутському і Авдіївському напрямках. Фото: Генштаб

Російські окупанти намагалися покращити тактичне положення в напрямках населених пунктів Соледар, Бахмутське та Кодема.

Однак агресор отримав відсіч від Збройних сил України та ретирувався. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Годинник цокає, тік-так, тік-так" – Міноборони України звернулося до РФ у День Незалежності

Також на Бахмутському напрямку обстрілів із ствольної та реактивної артилерії противника зазнали райони населених пунктів Костянтинівка, Бахмут, Соледар, Весела Долина, Бахмутське, Майорськ, Шуми, Зайцеве, Васюківка, Кодема, Білогорівка та Яковлівка.

"Ударами авіації ворог намагався зруйнувати важливі обʼєкти в районах міст Соледар та Бахмут", – йдеться в повідомленні.

На Авдіївському напрямку терористи задіяли ствольну артилерію та реактивні системи залпового вогню для обстрілів неподалік Авдіївки, Олександрополя, Опитного, Водяного.

"Наступальними та штурмовими діями, вже вкотре, окупанти намагалися встановити контроль над населеними пунктами Піски та Невельське. Успіху не мали, традиційно зазнали втрат та відійшли", – повідомили у зведені за 24 серпня.

Авіаційних ударів противника зазнали райони населених пунктів Марʼїнка, Олександропіль та Водяне.

На Слов'янському напрямку вогнем ствольної та реактивної артилерії агресори обстрілюють райони Словʼянська, Долини, Бражківки, Богородичного, Краснопілля, Костянтинівки та Дібрівного. Здійснили невдалу спробу наступу в напрямку Нової Дмитрівки.

На Краматорському напрямку зафіксовано артилерійські обстріли поблизу Сіверська, Григорівки, Спірного, Івано-Дарʼївки та Верхньокам'янського.

Збройні сили України поки зупинили контрнаступ на півдні. При цьому російські окупаційні війська продовжують атакувати на сході.

На півдні України поки спостерігається затишшя, згідно з даними британської розвідки. Українські захисники зупинили наступ, хоча ще напередодні британці відображали напрямки українських атак.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни провалили наступ на Піски – Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі