вівторок, 12 квітня 2022 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагалися вивезти з України 10 суден вартістю 1 млрд грн
8

Підприємці з Російської Федерації намагалися вивезти з України 10 суден реальною вартістю понад 1 млрд грн.

Державне бюро розслідувань за сприяння морської охорони Держприкордонслужби завадили вивести з України вісім російських вантажних суден і два танкера, які були в акваторії порту Одещини на профілактичних ремонтних роботах, повідомляє пресслужба ДБР.

"ДБР продовжує роботу для виявлення та подальшої націоналізації майна країни-агресора для зміцнення обороноздатності держави. 10 вилучених кораблів країни-агресора працюватимуть в інтересах економіки нашої держави та Збройних сил України", - йдеться в повідомленні.

Фото: dbr.gov.ua

Кораблі були задіяні в логістичних операціях РФ в акваторії Чорного моря та Дунаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусь намагалися вивезти продовольства на пів мільйона доларів

Власники намагалися незаконно вивести судна з України, змінивши прапор країни "прописки". Для мінімізації обов'язкових платежів до держбюджету України судна оцінили у 160 млн грн. За попередніми оцінками, ця сума занижена щонайменше вп'ятеро.

11 квітня працівники ДБР передали на зберігання судна до адміністрації морських портів України та подали відповідні матеріали до Одеської обласної військової адміністрації з ініціативою їхньої націоналізації.

У Варшаві польська влада почала націоналізацію житлового комплексу "Шпигунове", щоб передати його українцям. Раніше будівлею володіла Росія.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагалися вивезти з України 10 суден вартістю 1 млрд грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі