четвер, 18 квітня 2024 14:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни намагалися атакувати дронами Івано-Франківськ із різних сторін - Євлаш

Росіяни намагалися атакувати дронами Івано-Франківськ із різних сторін - Євлаш
ЗСУ потрібні додаткові ресурси та обладнання для відбиття російських повітряних атак, сказав Ілля Євлаш. Фото: "Радіо Свобода"

Росіяни під час сьогоднішньої повітряної атаки зосередилися на Івано-Франківську.

Ворожі дрони маневрували, намагаючись заплутати протиповітряну оборону. Про це розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

Російські дрони типу Shahed намагалися обходити ППО важкодоступними ділянками місцевості, річками і балками, сказав Євлаш.

"У тому числі намагалися обходити Івано-Франківськ і атакувати місто з різних сторін - півночі, півдня. Також йшли шеренгою, щоб складніше було їх уразити", - розповів речник Повітряних сил.

Протягом повітряної тривоги росіяни використовували то групи, то окремі дрони. Ворог намагався максимально заплутати свій слід, сказав Євлаш.

"Однак попри таку тактику, нашим Силам оборони вдалося ліквідувати всі БПЛА", - заявив пресофіцер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, які системи ППО потрібні Україні вже

"Нам необхідні ракети до наших переносних зенітно-ракетних комплексів, які досить ефективно воюють навіть з крилатими ракетами. Однак це потребує додаткових ресурсів та обладнання, у тому числі для мобільних вогневих груп, які могли б ефективно у темну пору доби визначати, де знаходяться дрони і вражати їх", - сказав Євлаш.

У ніч на 18 квітня росіяни атакували 13-ма ударними безпілотниками типу Shahed-131/136 із мису Чауда у тимчасово окупованому Криму і районів Приморсько-Ахтарська у Російській Федерації. Протиповітряна оборона збила усі ворожі дрони.

Зранку 18 квітня росіяни атакували Івано-Франківську область ударними безпілотниками. Ворог цілив в об'єкти критичної інфраструктури. Усі дрони були збиті. Внаслідок падіння уламків виникли пожежі.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни намагалися атакувати дронами Івано-Франківськ із різних сторін - Євлаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі