понеділок, 18 квітня 2022 14:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни масово відмовляються воювати, їм погрожують розправою над родичами – розвідка

Росіяни масово відмовляються воювати, їм погрожують розправою над родичами – розвідка
У РФ зростає кількість "відмовників". Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

У російській армії триває хвиля відмов від участі у війни в Україні.

Кількість "відмовників" сягнула 60-70% від загальної кількості особового складу в підрозділах 150-ї мотострілкової дивізії 8-ї армії південного військового округу ЗС РФ. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України у Facebook.

Однак таких військових переконує ФСБ і заступники командирів. Якщо вони знову відмовляються, то починають погрожувати розправою над родичами.

Також переконати намагаються виплатою за поранення чи контузію в сумі 3 млн руб. Однак отримати їх можна лише в разі повернення окупанта в підрозділ задля подальшої участі в бойових діях. В інших випадках у росіян з'являються проблеми з оформленням документів та медичною допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 окупантів відмовилися повертатися на війну в Україну

"Кого не вдалося переконати, тим роблять запис в особову справу: "Відмовився від участі у спеціальній воєнній операції на території ЛНР, ДНР та України". Аналогічний запис роблять тим, хто досі не брав участі у війні проти України, а залишились у "стратегічному резерві" в пунктах постійної дислокації. Тим, хто прибув у частини на ротацію, але відмовився від участі в бойових діях, у військовий квиток ставлять штамп: "Ухилився від виконання обов'язків військової служби та службово-бойових завдань під час проведення спеціальної військової операції на території України", - ідеться в повідомленні.

Також загарбники продовжують приховувати реальну кількість своїх загиблих. Тіла накопичують у моргах в Ростовській області. Деякі з них перебувають там понад місяць.

У підрозділах російської окупаційної армії, що воюють проти України на Запоріжчині, зростає кількість "відмовників". Вони відмовляються іти в бій.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни масово відмовляються воювати, їм погрожують розправою над родичами – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі