четвер, 18 серпня 2022 13:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни гатять по Дніпропетровщині з боку Запорізької АЕС – чи планують евакуацію людей
5

Російські війська постійно обстрілюють Дніпропетровщину з Енергодара, де розташована Запорізька АЕС.

Потерпає переважно Нікопольський район, розповів під час брифінгу голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

За його словами, росіяни після обстрілів відразу переміщують техніку в бік Енергодара, фактично прикриваючись Запорізькою АЕС.

 Наслідки обстрілів Дніпропетровщини
Фото: t.me/dnipropetrovskaODA
 Наслідки обстрілів Дніпропетровщини
 Наслідки обстрілів Дніпропетровщини
 Наслідки обстрілів Дніпропетровщини
 Наслідки обстрілів Дніпропетровщини

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вгатили по двох районах Дніпропетровщини: фото наслідків

"Обстрілюють з боку водосховища, Енергодара. Відстань становить від чотирьох до 19 кілометрів. Обстріли переважно вночі, щоб не було прямого спостереження. Вони маскуються, виходять – роблять терор і відходять", – говорить Лукашук.

Проте обов'язкову евакуацію жителів влада поки не планує.

"Нікополь – це понад 100 тисяч жителів, з них вже частина переїхала до Кривого Рогу, до інших громад, але велика частина людей залишається. Є чати й оповіщення, і люди миттєво реагують на всі сигнали повітряної тривоги або небезпеки. Примусова евакуація не планувалася і не планується", – сказав Лукашук.

За його словами, нині в Нікополі, окрім місцевих мешканців, проживає ще й понад 15 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з Херсонщини, тікаючи від війни.

За місяць тільки в Нікопольському районі російські окупанти пошкодили 309 приватних житлових будинків і 117 багатоповерхівок.

У ніч проти 18 серпня російські окупанти знову обстріляли Дніпропетровщину. Російська армія накрила вогнем два райони області – Нікопольський і Криворізький.

Російські окупанти обстріляли Нікополь Дніпропетровської області вдень 16 серпня. Ударили по житлових кварталах. Прилетіло 20 реактивних снарядів з "Градів" і 10 зі ствольної артилерії.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни гатять по Дніпропетровщині з боку Запорізької АЕС – чи планують евакуацію людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі