субота, 10 грудня 2022 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни атакували дронами-камікадзе три області – скільки вдалося збити

Росіяни атакували дронами-камікадзе три області – скільки вдалося збити
Уламки Shahed, якими росіяни раніше атакували Київську область Фото: t.me/andrii_nebytov

У ніч на 10 грудня українські військові збили 10 з 15 запущених ворогом по території півдня дронів-камікадзе.

Безпілотники іранського виробництва Shahed-136/131 "приземлили" над Херсонською, Миколаївською та Одеською областями. Про це повідомила пресслужба Повітряних сил Збройних сил України.

"Підрозділами повітряного командування "Південь" Повітряних сил України збито десять ворожих дронів-камікадзе", – додали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники "приземлили" російський Су-34 під Бахмутом

Shahed-136 – ударний безпілотник. Його росіяни маркують як "Герань-2".

Дальність польоту такого дрона – від 1 тис. до 2, 5 тис. км з можливістю доставки бойової частини масою 50 кг. Довжина дрона – близько 3 м, швидкість – 180 км/год., висота польоту – від 60 до 4 тис. м.

Дрони-камікадзе іранського виробництва, які використовують російські окупанти, під час польоту видають характерний та гучний звук. Також влучають переважно в об'єкти інфраструктури, а не в скупчення людей.

За 8 грудня Збройні сили України ліквідували ще 310 окупантів. Усього з початку повномасштабного вторгнення втрати Росії становлять 93 390 військових. Також ворог продовжує втрачати і техніку. Зокрема, не дорахувався понад 1,6 тис. своїх безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни атакували дронами-камікадзе три області – скільки вдалося збити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі