субота, 13 квітня 2024 10:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія значно активізувала наступ - Сирський
7

Останніми днями суттєво загострилася обстановка на Східному фронті.

Російські загарбники значно активізували наступальні дії після проведення в РФ президентських виборів. Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті
Фото: facebook.com/CinCAFofUkraine
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив про ситуацію на фронті

За його словами, ворог активно атакує українські позиції на Лиманському та Бахмутському напрямках штурмовими групами при підтримці бронетехніки. А на Покровському напрямку росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ, використовуючи десятки танків та БМП.

"Цьому сприяє тепла суха погода, яка зробила танкодоступною більшу частину відкритих ділянок місцевості. Незважаючи на значні втрати, противник нарощує зусилля шляхом застосування нових підрозділів на бронетехніці, завдяки чому періодично добивається тактичного успіху", - зазначив Сирський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти захопили село на Донеччині - DeepState

Генерал відбув у район бойових дій. Із командирами говорив про необхідні заходи для стабілізації обстановки, підвищення ефективності дій українських військ і завдання максимальних втрат підрозділам противника.

"За результатами заслуховування висновків щодо характеру дій противника були прийняті рішення, спрямовані на посилення найбільш проблемних ділянок оборони засобами РЕБ та ППО. Також, поповнені запаси дронів всіх типів, протитанкових ракет, переміщені додаткові резерви сил та засобів. Знову постало питання досягнення технічної переваги над противником у високотехнологічних видах зброї. Тільки це надасть нам можливість перемогти більшого за чисельністю ворога і створити умови для перехоплення стратегічної ініціативи", - наголосив головнокомандувач.

Іншою серйозною проблемою він назвав підвищення якості підготовки військовослужбовців, насамперед піхотних підрозділів, для того, щоб вони могли максимально використовувати усі можливості бойової техніки та західне озброєння.

"У першу чергу вирішення цього завдання покладається на командування Сухопутних військ, яке у повному складі повернулося з району бойових дій. Результати моєї роботи будуть враховані в планах підготовки військ та органів управління. Звичайно, відзначив найкращих воїнів відзнаками та цінними подарунками. В особистому спілкуванні з нашими військовослужбовцями обговорили поточну ситуацію, а також шляхи вирішення всіх проблемних питань. Ми усвідомлюємо реальний масштаб та ступінь загрози з боку противника і готові до проведення адекватних та ефективних дій", - додав Сирський.

Минулої доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, повідомив вранці 13 квітня Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог завдав двох ракетних та 91 авіаційний удар, здійснив 160 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Росія значно активізувала наступ - Сирський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі