субота, 13 квітня 2024 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти захопили село на Донеччині - DeepState

Російським військам вдалося захопити село Богданівку в Донецькій області.

Окупанти також просунулися біля Часового Яру, Новокалинового та Тоненького. Про це повідомили аналітики DeepState.

"Бахмутський відтинок - ворог атакує в районі Виїмки. Кацапи зайняли Богданівку. З'явилося відео невдалої спроби відбити частину села у ворога. Продовжують атакувати піхотою та накатами техніки на Часів Яр", - йдеться у повідомленні.

За даними аналітиків, ситуація в Іванівському поки стабільна. Ворог не має повного контролю за селом.

Автор: t.me/DeepStateUA
  Російські окупанти захопили Богданівку
Російські окупанти захопили Богданівку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Часовим Яром тривають позиційні бої - звіт ISW

Російські загарбники також штурмували район залізниці біля Новокалинового і мали тактичний успіх силами двох танків, невідомої кількості БМП та за підтримки піхоти. Окрім того, противник штурмував район Бердичів та Семенівки, але безуспішно.

Ворог продовжує атакувати Нетайлове та Уманське, на підступах до цих сіл загарбники змогли закріпитися. Тривають бої у Георгіївці, Новомихайлівці та Красногорівці. Відновилися активні бойові дії також на південному сході від Вугледара.

"Загалом важка ситуація зберігається на Донецькому напрямку, але на фоні подій біля Часового Яру, вона виглядає стабільною. Ворог збирає резерви для битви за Часів Яр. Найближчі тижні принесуть багато неприємних і важких новин", - зазначають аналітики.

Минулої доби на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, повідомив вранці 13 квітня Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог завдав двох ракетних та 91 авіаційний удар, здійснив 160 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти захопили село на Донеччині - DeepState». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі