субота, 16 квітня 2022 18:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зміцнила війська під Гомелем

Росія зміцнила війська під Гомелем
Білоруська армія проводить навчання та укріплює державний кордон з Україною. Фото: bbc.com

Росія почала збирати свої війська в Білорусі під Гомелем.

Білоруська армія проводить навчання та укріплює державний кордон з Україною. Про це повідомляє керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в ефірі 24 каналу.

"Раніше вони були розкидані по Білорусі, бо відправляли вкрадені з України речі. А тепер почали їх збирати. Концентрують підрозділи армії Росії в районі Гомеля", - заявив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найближчими днями очікуються запеклі бої": у США заклопотані з приводу боєприпасів в Україні

Мусієнко додав, що відбуваються чергові навчання десантників на заході Білорусі.

"Відомо, що є максимум до трьох батальйонно-тактичних груп білоруських військ, які зміцнюють державний кордон Білорусі з Україною. Але інформації про створення ударного угруповання білоруських військ немає", - наголосив.

Поки що біля Гомеля концентруються лише російські війська, а білоруси постійно маневрують.

"В мене таке враження, що Путін на Лукашенка тисне і каже "вводь війська", а той відповідає, що вони ще не готові й не пройшли злагодження, тому він ганяє їх по полігонах",
- каже Мусієнко.

На Миколаївщині та Херсонщині противник продовжує заходи з відновлення боєздатності, намагається поповнити запаси та обладнати позиції. Вочевидь, активізує бойові дії та намагатиметься відновити наступ із метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області. Але наші сили готують адекватну відповідь.

Зараз ви читаєте новину «Росія зміцнила війська під Гомелем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі