неділя, 15 січня 2023 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія зірвала черговий обмін полоненими ‒ в ГУР назвали причини

Росія зірвала черговий обмін полоненими ‒ в ГУР назвали причини
Черговий обмін полоненими був запланований на 14 січня. Фото: galinfo.com.ua

Росія зірвала запланований на 14 січня обмін полоненими. У Головному управлінні розвідки українського Міноборони назвали причини такого кроку агресора.

Російська сторона відмовилася від обміну, щоб розхитати настрої в українському суспільстві й посіяти паніку. Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник ГУР Андрій Юсов, передає Gazeta.ua.

За його словами, часто трапляється так, що обміни переносять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Омбудсмен Лубінець зустрівся з російською колегою Москальковою: про що говорили

"Але в цій ситуації ми маємо справу з активізацією рашистів у сфері ІПСО для дестабілізації ситуації в країні, в тому числі й зараз у напрямі українських військовополонених. На жаль, і цю тему ворог використовує, а саме горе наших захисників і їхніх родин для того, щоб посіяти паніку чи дестабілізувати ситуацію", ‒ сказав Юсов.

Він також звернув увагу на активізацію різних проросійських ботів і масову появу нових інформаційних ресурсів, які ворог використовує для збирання даних.

"Це ось така гра на нервах. Попри це, робота з обмінів триває. Думаю, найближчим часом ми побачимо добрі новини. Але щоб їх почути, ця тема потребує тиші", ‒ додав Юсов.

Україна передала Росії список із 800 пораненими українськими військовими для ймовірної репатріації. Українська сторона отримала аналогічний список від росіян. Про це заявив уповноважений із прав людини Дмитро Лубінець в ефірі національного телемарафону.

У неділю, 8 січня, відбувся перший у новому році обмін полоненими між Україною та Росією. Додому повернули 50 українських воїнів.

Зараз ви читаєте новину «Росія зірвала черговий обмін полоненими ‒ в ГУР назвали причини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі