середа, 12 липня 2023 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія випустила по Україна 28 дронів: Генштаб повідомив подробиці ворожих атак

Росія випустила по Україна 28 дронів: Генштаб повідомив подробиці ворожих атак
Російські загарбники атакували Україну іранськими дронами. Фото: ukrinform.ua

Російські загарбники минулої доби атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed.

Загалом випустили 28 дронів-камікадзе. Про це вранці 12 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

В результаті успішної бойової роботи українська протиповітряна оборона знищила 26 ударних БпЛА. Збили також п'ять розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти готуються до втечі з окупованої Луганщини – ЦНС

Протягом минулої доби ворог завдав 65 авіаційних ударів та здійснив 71 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

Разом з тим, українська авіація за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири ‒ по зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили три пункти управління, 10 артилерійських засобів на вогневих позиціях, один засіб протиповітряної оборони та станцію РЕБ противника.

Українські війська ведуть контрнаступальні операції на трьох ділянках фронту. Там Збройні сили України досягають успіхів. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Українські сили продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. Наступальні операції також тривають біля Бахмута.

Зараз ви читаєте новину «Росія випустила по Україна 28 дронів: Генштаб повідомив подробиці ворожих атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі