четвер, 28 липня 2022 10:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вгатила по прикордонню з новою силою: понад 60 "прильотів"

У ніч проти 28 липня тривав мінометний вогонь у чотирьох громадах Сумщини. Також росіяни вдарили по Чернігівщині.

Усього в Сумській області зафіксували 61 "приліт". До опівночі Російська Федерація обстрілювала територію Миколаївської селищної громади з міномету. Тут було найбільше "прильотів" – 35. Про це повідомив очільник Сумської військової адміністрації Дмитро Живицький в Telegram.

"Після опівночі розпочався мінометний обстріл одного з сіл Есманської громади, 6 "прильотів", – зазначив він.

Майже о 6:00 росіяни обстріляли Хотінську громаду з міномету. Зафіксували п'ять "прильотів". Також з міномету ворог накрив Краснопільську громаду о 8:30 – 15 "прильотів".

Автор: t.me/DPSUkr
  У ніч проти 28 липня тривав мінометний вогонь у Сумщині та Київщині
У ніч проти 28 липня тривав мінометний вогонь у Сумщині та Київщині

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заганяє себе в пастку. Технічний колапс неминучий

"В усіх випадках – без жертв і руйнувань", – сказав Живицький.

Територію Середино-Будської та Есманської громад російські загарбники обстріляли і зі ствольної артилерії, повідомила Держприкордонслужба у Telegram.

Також ворог з території країни-агресорки Росії обстріляв Чернігівську область. Зокрема, під вогнем опинилася Семенівська громада.

"Територію Семенівської громади ворог чотири рази обстріляв із застосуванням мінометів. За добу зафіксовано майже 40 вибухів", – йдеться в дописі.

Автор: t.me/DPSUkr
  У ніч проти 28 липня тривав мінометний вогонь у Сумщині та Київщині
У ніч проти 28 липня тривав мінометний вогонь у Сумщині та Київщині

За останні тижні кількість ворожих атак на Сумську й Чернігівську області зросла. Окупанти обстрілюють регіони щодня кілька разів.

На Сумщині це може бути пов'язано з тим, що загарбники непокояться через можливий контрнаступ Збройних сил України на цьому напрямку, вважає Живицький.

Вранці 26 липня російський ворог обстріляв прикордоння Чернігівщини, а 25 липня російські окупанти обстріляли Сумщину більше 20 разів.

Зараз ви читаєте новину «Росія вгатила по прикордонню з новою силою: понад 60 "прильотів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі