середа, 29 червня 2022 07:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія вдарила по прикордонню двох областей: подробиці

Росія вдарила по прикордонню двох областей: подробиці
Артилерія російських загарбників. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

Російські нападники обстріляли позиції українських військових у прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей.

Гатили з артилерії, повідомив Генштаб Збройних сил України вранці 29 червня.

"З метою вогневого ураження прикордонних районів Сумської області розгортають (окупанти. - Gazeta.ua) в безпосередній близькості до державного кордону України реактивні системи залпового вогню "Град", - додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріл Миколаєва: є загиблі

На Сіверському напрямку ворог продовжує утримувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей РФ свої підрозділи.

"До трьох батальйонних тактичних груп зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій і підрозділів повітряно-десантних військ", - підсумували у зведенні.

Росія щодня обстрілює населені пункти Сумщини та Чернігівщини, від чого потерпають мирні жителі областей та інфраструктура.

Приміром, загарбники за неділю випустили понад 150 снарядів і мін по чотирьох громадах Сумщини. Найбільше постраждала Краснопільська громада - сюди було близько сотні прильотів за день. Пошкоджені приватні господарчі споруди, водонапірна башта, ферма. Одна людина загинула, одна - в лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Росія вдарила по прикордонню двох областей: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі