понеділок, 09 січня 2023 14:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія продає вкрадений в України оборонний завод

Росія продає вкрадений в України оборонний завод
Окупаційна влада виставила на продаж Євпаторійський авіаційний ремонтний завод. Фото: korrespondent.net

Росія хоче продати вкрадений в України Євпаторійський авіаційний ремонтний завод.

Окупаційна адміністрація виставила на продаж 100% акцій підприємства, яке входить до складу Укроборонпрому та перебуває на тимчасово окупованій території з 2014-го року. Про це повідомляє пресслужба Укроборонпрому.

Це вже третя спроба загарбників продати вкрадений завод.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти знищили херсонську виноробню, яка пережила дві світових війни

"Дії окупаційної влади РФ є черговим проявом агресії проти територіальної цілісності та суверенітету України, а результати так званого аукціону вважатимуться недійсними", ‒ наголошують в українському державному концерні.

Там нагадують, що тимчасово окупована Росією Автономна Республіка Крим "є невід'ємною частиною території України, на яку поширюється дія Конституції та законів України, а також міжнародних договорів".

"Тимчасова окупація російською федерацією територій України є незаконною і не створює для держави-агресора жодних територіальних прав. Після деокупації території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя ми обов'язково відновимо контроль над діяльністю Державного підприємства "Євпаторійський авіаційний ремонтний завод", ‒ наголошують в Укроборонпромі.

Радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк переконаний, що Росія вже готова тікати з тимчасово окупованого нею Криму. На думку Подоляка, звільнення Криму – це питання часу. Про це він заявив в телемарафоні "Єдині новини" 8 січня.

Перевізники відмовляються користуватися так званим сухопутним коридором до Криму, бо він на лінії вогню. Тепер на півострові зростають ціни. Про це розповів заступник постійного представника президента України у Криму Денис Чистіков в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Зараз ви читаєте новину «Росія продає вкрадений в України оборонний завод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі