неділя, 18 грудня 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти знищили херсонську виноробню, яка пережила дві світових війни

Окупанти знищили херсонську виноробню, яка пережила дві світових війни
Російські окупанти повністю розграбували колекцію вин історичного шато на Херсонщині. Фото: t.me/infosprotyv

Російські окупанти повністю розграбували колекцію вин історичного шато на Херсонщині, котру збирали декілька поколінь виноробів.

Ворог знищив шато ім. Трубецького, яке пережило Першу й Другу світові війни, загалом проіснувавши 126 років. Про це повідомляє Telegram "Інформаційний спротив".

"Виноробня постраждала сильно. Окупанти повністю пограбували колекцію вин, яку збирали кілька поколінь. Викрали сім пляшок вина, які зберігалися від початку 20 ст. ще за часів князя Трубецького", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсон знову під жорстким обстрілом окупантів

Росіяни пошкодили лабораторію підприємства та замінували виноградники.

"Постраждала будівля історичного шато й будинку на території. Вкрали обладнання та меблі ресторану, готелю, офіса, магазина. Вина, що перебували на витримці, також зникли", – додає "Інформаційний спротив".

Збройні сили України вдарили по Голій Пристані, яка тимчасово окупована російськими терористами.

За попередніми даними, ЗСУ нанесли удар по місцю дислокації ворога після того, як окупанти розпочали обстріл Херсона і передмістя з РСЗВ з лівого берега Дніпра. Про це повідомляють місцеві пабліки Херсона.

У суботу, 17 грудня, росіяни з міномета обстріляли село Степанівка поблизу Херсона. Снаряди влучили у штаб гуманітарної допомоги. Загинула жінка. Ворожий удар пошкодив будівлю школи, лікарні й церкви.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знищили херсонську виноробню, яка пережила дві світових війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі