середа, 03 січня 2024 06:43

Росія хоче навчитися обходити українську ППО - ISW

Росія хоче навчитися обходити українську ППО - ISW
Українська ППО збиває російські ракети. Фото: slovoidilo.ua

Постачання країнами Заходу систем протиповітряної оборони і ракет залишаються критично важливими для України.

Російські військові намагатимуться пристосуватися до можливостей української системи ППО, щоб навчитися її обходити та завдавати максимальних руйнувань і жертв. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики зазначають, що під час обстрілів 1-2 січня українські військові збили більше безпілотників порівняно з масштабною атакою 29 грудня, а також багато ракет типу "Кинджал".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський удар по Харкову - показали наслідки

В ISW припускають, що сили ППО, ймовірно, адаптувалися до ударного комплексу, який російські сили застосували 29 грудня. Це стало можливим після місяців експериментів агресора та випробувань української протиповітряної оборони із застосуванням різних систем озброєнь, маршрутів нанесення ударів і тактик послаблення протиповітряної оборони.

Аналітики зазначають, що російські удари по Україні є частиною тактичного і технологічного змагання між наступом і обороною, в якому обидві сторони постійно експериментують та пристосовуються одна до одної, особливо у сфері дальніх ударів і протиповітряної оборони.

"Допомога Заходу Україні залишається критично важливою, адже російські війська, ймовірно, будуть продовжувати експериментувати і впроваджувати нові способи обходу української протиповітряної оборони", - йдеться у повідомленні.

Для підготовки нової ракетної атаки Росії може знадобитися ще чотири дні. Про це сказав спікер Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

За його словами, загарбники вже давно перейшли недоторканний запас ракет і продовжують це робити.

Зараз ви читаєте новину «Росія хоче навчитися обходити українську ППО - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі