субота, 14 травня 2022 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія готує інформаційну атаку на "Азов" за участі заляканих батьків

Росія готує інформаційну атаку на "Азов" за участі заляканих батьків
Завод "Азовсталь" у Маріуполі. Фото: Getty Images

Росіяни готують масштабну дезінформаційну атаку для міжнародної спільноти для дискредитації українських воїнів полку "Азов".

Про це повідомив радник мера Петро Андрющенко.

Для цього окупанти хочуть використати батьків дітей, яких депортували до Росії і вивезли до тимчасово окупованого Донецька.

"Через погрози розлучення з дітьми назавжди батьків примушують записувати відеозвернення, де вони будуть "свідчити", що розлучення батьків і дітей провели самі бійці "Азову" та військові націоналісти України. І що саме українські військові стали на заваді з'єднання сімей, зокрема батьків з дітьми, які перебували в лікарнях", - пише Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців з Азовсталі

"Після таких роликів росіяни планують "другу серію", де вони "знайшли та повернули" дітей батькам для посилення інформаційно-психологічного ефекту.

Звертаємо увагу, що все подібне є прямим зловживанням та ще одним воєнним злочином Росії. Батьки дітей перебувають досі в окупованому Маріупольському районі, тому не мають можливості протидіяти окупанту в психологічному тиску.

Не вірте подібним зверненням. Всі вони зроблені шантажем під примусом та є ще одною цинічною вигадкою російського ІПСО

Щиро дякуємо патріотам, які, незважаючи на ризик, продовжують боротися з окупантами в самому серці Приазов'я.

Відплата окупанту вже близько. Слава Україні!" - пише радник мера Маріуполя.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

Захисник Азовсталі записав відеозвернення з проханням допомогти пораненим побратимам. Воїни перебувають у повній антисанітарії та не мають навіть йоду чи зеленки.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів.

Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський ("Волина") звертався до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо застосування процедури "екстракшн" - вивезти українських воїнів на територію Туреччини.

Депутати Маріупольської міської ради звернулися до Міністерства закордонних справ України з проханням залучити всі міжнародні інструменти для порятунку бійців на меткомбінаті.

Зараз ви читаєте новину «Росія готує інформаційну атаку на "Азов" за участі заляканих батьків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі